Menu

Therapie

“Geneeskrachtige planten worden almaar meer gebruikt ter preventie van kwalen of om onze gezondheid te verbeteren. Wanneer we ze met kennis van zaken aanwenden, hun beperkingen kennen en de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen, kunnen kruiden dan ook een volwaardige aanvulling zijn bij de reguliere gezondheidszorg” – Dr. Geert Verhelst

Iriscopie

Zon

De irissen zijn net als mensen uniek en vormen een spiegel van wie jij bent met alle specifieke kenmerken. In de iris kunnen we eigenschappen terug lezen die op het fysieke , somatische en genetische niveau terug te vinden zijn. De kleuren, structuren en tekens geven informatie over onze gezondheid.

Lees meer

Aromatherapie

Zon

Etherische oliën zijn aan planten onttrokken oliën, de belangrijkste werking is het in evenwicht brengen van het lichaam. Etherische oliën zijn zeer vluchtig, ze lijken meer op water dan op olie maar kunnen weer niet in water opgelost worden.

Lees meer

Coaching

Zon

Bij het proces van beter worden of in balans raken hoort het verkrijgen van inzicht in hoe je tot dit punt bent gekomen. In mijn praktijk bestaat de behandeling uit het inzetten van geneeskrachtige middelen en therapeutische gesprekken. In deze gesprekken maken ik gebruik van reflecties en Trans Actionele Analyse.

Lees meer

Fytotherapie

Zon

Geneeskrachtige planten en kruiden zijn ook de basis van onze huidige medicijnen. Onze voorouders en Niet Westerse volkeren maken van planten geneeskrachtige middelen.

Lees meer

Voedingsadvies

Zon

“Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding” – Hippocrates

Goede voeding is de basis voor ieders gezondheid. Heden ten dage wordt er enorm veel focus gelegd op goede voeding. Er zijn vele vormen van diëten en superfoods op de markt verkrijgbaar.

Lees meer

Massage

Zon

Als onderdeel van de integrale behandeling geef ik ook massages. Deze massages zijn de Klassieke Massage, Voetreflexologie en Rebalancing. De massage is een andere wijze waarop we het lichaam en de organen in balans gaan krijgen.

Lees meer

Orthomoleculaire

Zon

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Lees meer

Temperamenten en Constituties

Zon

De Natuurgeneeskunde werkt met het principe van de temperamenten. De Iriscopie met de analyse van je constitutie. Dit zijn karakteristieken op basis waarvan we kunnen zien wat je origine is. Waar je kracht en je kwetsbaarheden liggen? Of je leeft naar je temperament en wat er uit balans kan zijn.

Lees meer

Vasten

Zon

Als het lichaam uit balans is of overbelast kan het aan te raden zijn om licht of sterk te vasten. In mijn praktijk kan ik je advies en begeleiding geven voor vasten. Dit kan ten bate van het herstel na ziekte. Of omdat je het jaarlijks graag wilt onderhouden.

Lees meer

Advies Complementaire Geneeskunde

Zon

Soms is het niet gemakkelijk om de verschillende vormen van complementaire geneeskunde uit elkaar te houden. Of te weten welke het beste past bij jou ziektebeeld. Omdat ik een brede ervaringsdeskundige ben is het ook mogelijk om samen met mij uit te zoeken wat er het beste past in jou situatie.

Lees meer